Hořčice černá celá

Kód: 1046/100 1046/1 Zvolte variantu
69 Kč 290 Kč od 69 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Varianta

Používá se jako koření do marinád, omáček, polévek a salátů, ale také do klobás a uzenin. Je vhodná i k pečení masa a ryb. Je nedílnou součástí láku při nakládání okurek a jiné zeleniny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

HOŘČICE ČERNÁ CELÁ (Brassica nigra)

Použití:

Používá se jako koření do marinád, omáček, polévek a salátů, ale také do klobás a uzenin. Je vhodná i k pečení masa a ryb. Je nedílnou součástí láku při nakládání okurek a jiné zeleniny.

Popis:

 Po rozemletí se uvolňuje aromatická vůně s nádechem hořkosti.

Pochází z oblasti Středozemního moře, dnes se pěstuje po celé Evropě, především ve Francii a Německu, ale i v Severní Americe, Indii a Číně ale i u nás v Čechách. Semena pocházejí z jednoleté rostliny až 1m vysoké. Sklízí se krátce před dozráním a následně se zrno suší.
Hořčice bílá jsou malá nažloutlá semínka o průměru 2 až 3 milimetrů. Dospělou rostlinu si lidé často pletou s téměř stejnou řepkou olejnou. Kvete totiž také malinkatými žlutými kvítky.

Pozitivní účinky na organismus: 

Hořčičná semínka jsou důležitou farmaceutickou surovinou, užívají se převážně zevně, ve formě náplastí či obkladů, v případě revmatismu, ischiasu, dny nebo při zápalu plic. Má protizánětlivé účinky, pomáhá při trávicích potížích a podporuje látkovou výměnu v organismu. Obsahuje také antioxidanty.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: