Kajenský pepř
Kód: 148/50 148/100 148/500 148/101 148/26 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
KAYENSKÝ PEPŘ (Capsicum frutescens)
Kayenský pepř, není vlastně vůbec pepř ale velice ostrá chilli paprička. Došlo k tomu zřejmě již dávno důsledkem špatného překladu, který se ale zažil a už to tak zůstalo až do dnes.
Všechny druhy chilli pocházejí z jednoho druhu Capsicum tepin, rovněž nazývaného ptačí pepř. Jsou to plody o velikosti hrášku. Původní zemí chilli je Střední a Jižní Amerika. Dnes se tyto rostliny pěstují po celém světě. Plody mohou být kulaté nebo zašpičatělé, červené, zelené i žluté. Společným znakem je větší nebo menší obsah kapsaicinu, provitamínu A, vitamínu C. Pálivost se měří v tzv. Scovillových jednotkách (SHU). Průměrný stupeň pálivosti mletých chilli je stupeň 5-9/10 SHU.
Kayenský pepř je odrůda velmi ostrých chilli papriček, které se používají k přiostření mnoho druhů omáček, gulášů, polévek a ostatních pikantních pokrmů kuchyně celého světa.
Už indiáni využívali chilli jako jako léčivo, které podporuje krevní oběh a působí antibakteriálně, při větším množství vyvolává pocení.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.