Paprika sladká ASTA 140

Kód: 208/50 208/100 208/501 208/101 208/500 Zvolte variantu
35 Kč 79 Kč 165 Kč 305 Kč 1 345 Kč od 35 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Varianta

ASTA (American Spice Trade Association) vyjadřuje takzvanou extraktivní barvivost, označení rozlišuje papriku dle stupně barvivosti, tedy kolik barviva z papriky se uvolní do oleje. Čím vyšší číslo, tím vyšší kvalita a barvivost papriky. Škála se pohybuje od 30 do 200 .Paprika sladká se používá k dobarvení a dochucení omáček a gulášů. Mletá paprika dodává pokrmům nejen lahodnou chuť, ale i krásnou sytě červenou barvu. Dnes paprika představuje převládající koření, v mnoha zemích po celé naší planetě je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně. Původ Španělsko.

Detailní informace

Detailní popis produktu

PAPRIKA SLADKÁ ASTA 140  (Capsicum anum)

Popis:

ASTA (Americká asociace obchodu s kořením (American Spice Trade Association)) vyjadřuje takzvanou extraktivní barvivost, tedy kolik barviva se z papriky uvolní do oleje. Čím vyšší číslo, tím vyšší kvalita a barvivost papriky. Škála se pohybuje od 30 do 200.
Paprika před objevením Evropany, se pěstovala po celém Mexiku, střední Americe a v jihu Texasu, odtud ji Španělé přivezli do Španělska a Maroka, později si našla cestu i do Evropy. V Evropě se první zmínka o paprikách objevila v roce 1493 .Na Moravě se paprika poprvé objevu kolem roku 1583. V dnešní době se jedná o jedno z nejrozšířenějších koření po celém světě. Dnes je největším producentem papriky na světě Čína. Paprika obsahuje důležité látky jako je kapsaicin, karotenoidy, betakaroten.

Použití:

Paprika sladká se používá k dobarvení a dochucení omáček a gulášů. Mletá paprika dodává pokrmům nejen lahodnou chuť, ale i krásnou sytě červenou barvu. Dnes paprika představuje převládající koření, v mnoha zemích po celé naší planetě je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně. Vhodná k rybám a darům moře. Paprika se používá také k dochucení klobás, salámů. Nesmí se nikdy zahřívat na příliš vysokou teplotu, protože tím zhořkne.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: