Paprika Španělská sladká ASTA 140

Kód: 208/50 208/100 208/501 208/250 208/101 208/500 Zvolte variantu
35 Kč 79 Kč 199 Kč 139 Kč 319 Kč 1 495 Kč od 35 Kč
Skladem (79 ks) Skladem (66 ks) Skladem (17 ks) Skladem (20 ks) Skladem (97 ks) Skladem (20 ks) Zvolte variantu
Varianta

ASTA (American Spice Trade Association) vyjadřuje takzvanou extraktivní barvivost, označení rozlišuje papriku dle stupně barvivosti, tedy kolik barviva z papriky se uvolní do oleje. Čím vyšší číslo, tím vyšší kvalita a barvivost papriky. Škála se pohybuje od 30 do 200 .Paprika sladká se používá k dobarvení a dochucení omáček a gulášů. Mletá paprika dodává pokrmům nejen lahodnou chuť, ale i krásnou sytě červenou barvu. Dnes paprika představuje převládající koření, v mnoha zemích po celé naší planetě je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně. Původ Španělsko.

Detailní informace

Detailní popis produktu

PAPRIKA SLADKÁ ASTA 140  (Capsicum anum)

Popis:

ASTA (Americká asociace obchodu s kořením (American Spice Trade Association)) vyjadřuje takzvanou extraktivní barvivost, tedy kolik barviva se z papriky uvolní do oleje. Čím vyšší číslo, tím vyšší kvalita a barvivost papriky. Škála se pohybuje od 30 do 200.
Paprika před objevením Evropany, se pěstovala po celém Mexiku, střední Americe a v jihu Texasu, odtud ji Španělé přivezli do Španělska a Maroka, později si našla cestu i do Evropy. V Evropě se první zmínka o paprikách objevila v roce 1493 .Na Moravě se paprika poprvé objevu kolem roku 1583. V dnešní době se jedná o jedno z nejrozšířenějších koření po celém světě. Dnes je největším producentem papriky na světě Čína. Paprika obsahuje důležité látky jako je kapsaicin, karotenoidy, betakaroten.

Použití:

Paprika sladká se používá k dobarvení a dochucení omáček a gulášů. Mletá paprika dodává pokrmům nejen lahodnou chuť, ale i krásnou sytě červenou barvu. Dnes paprika představuje převládající koření, v mnoha zemích po celé naší planetě je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně. Vhodná k rybám a darům moře. Paprika se používá také k dochucení klobás, salámů. Nesmí se nikdy zahřívat na příliš vysokou teplotu, protože tím zhořkne.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola