Pepř zelený drcený přesívaný

Kód: 268/50 268/100 268/500 268/101 Zvolte variantu
59 Kč 179 Kč 699 Kč 1 290 Kč od 59 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Varianta

Zelený pepř je silně aromatický, proto se přidává do paštik, uzenin, marinád, dresingů, pomazánek, na steaky, bifteky, rožněné a pečené maso, do mletých mas a zeleninových pokrmů. Netradiční chuť vytváří ve sladkých pokrmech, např. jahody se zeleným pepřem nebo pepřová čokoláda. nebo se nakládají do octa a soli.

Detailní informace

Detailní popis produktu

PEPŘ ZELENÝ DRCENÝ  (Piper nigrum)


Drcené celé plody pepře zeleného. Pepř zelený jsou zelené bobule pepře černého, sušené za vysokých teplot.                            Pepř černý je plod asijské liány pepřovníku černého. Je to vytrvalá popínavá rostlina, která dorůstá délky až 7m. Listy jsou široce eliptické až srdčité, květy jsou sestaveny z 6 až 10 cm dlouhých klasů. Zelený pepř jsou nezralé bobule sušené za vysokých teplot, nebo se nakládají do octa a soli.
Dějiny obchodu s pepřem sahají až do doby antické, kdy používání pepře bylo otázkou prestiže. Obchodníci bohatnoucí na prodeji pepře byli titulováni pepřové žoky. Obchodní stezky s pepřem se přísně střežily. Kvůli pepři byly rozvraceny i mocné říše. Jedna unce pepře byla vyvažována jednou uncí zlata. Sloužil i jako oběživo a renta. Nejdůležitějšími producenty jsou Indonésie, Indie, Brazílie, Malajsie a Vietnam. Zelený pepř je silně aromatický, proto se přidává do paštik, uzenin, marinád, dresingů, pomazánek, na steaky, bifteky, rožněné a pečené maso, do mletých mas a zeleninových pokrmů. Netradiční chuť vytváří ve sladkých pokrmech, např. jahody se zeleným pepřem nebo pepřová čokoláda.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: