Smažené čínské nudle s kuřecím masem

,,Zajímavostí o čínských smažených nudlích je, že jsou považovány za jeden z nejstarších druhů nudlí na světě. První zmínky o nudlích se objevují v Číně již před více než 4 tisíci lety, a smažené nudle jsou jedním z nejstarších způsobů, jak je připravit."

Příprava: 40 min  5 porcí


Ingredience:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 balení čínských nudlí
  • 3 lžíce rybí nebo ústřicové omáčky
  • 2 střední mrkve
  • 1 paprika
  • 1 pór
  • 2 jarní cibulky
  • 1 avokádo
  • lžíce škrobu
  • 2 vejce
  • olivový olej
  • sezamová semínka
  • koření Čína
  • sůl
  • pepř

Postup:

       Nudle uvařte podle návodu, ale pozor, aby nebyly úplně hotové, později se dodělají v pánvi. (Některé rýžové nudle se nevaří, ale pouze zalévají horkou vodou!)

       Brokolici rozeberte na malé růžičky a blanšírujte. 

       Zeleninu omyjte. Mrkev a papriku nakrájejte na proužky, pórek a jarní cibulku na kolečka. Rozehřejte pánev s kapkou olivového oleje a vhoďte zeleninu i s brokolicí. Smažte dokud nebude měkká, ale nepovadlá. Vyndejte ji a dejte stranou.

       Kuřecí prsa nakrájejte na delší kousky, vložte do misky, přidejte 1 žloutek, lžíci škrobu (díky škrobu budou křehká tak, jak je známe z čínských restaurací), pepř a sůl a promíchejte. 1 vajíčko a zbylý bílek rozšlehejte a vylejte na pánev. Nechejte chvíli připéct, jako kdybyste dělali omeletu a pak přehněte strany vejce dovnitř a vařečkou rozbijte na menší kousky. Poté přilejte olej, vložte maso a smažte, dokud nebude měkké.

       Když je maso hotové, přidáme nudle. Přilejeme rybí/ústřicovou omáčku, sezam, koření Čína a smažíme, dokud nudle nezměknou, můžete přidat trochu vody z blanšírované brokolice. Nyní přimícháme zeleninu.

       Nakonec nakrájíme avokádo na tenké plátky a zamícháme do jídla.

Dobrou chuť!