Velikonoční nádivka

,,Nádivka je tradiční jarní pokrm, do kterého se přidávají bylinky, jako jsou kopřivy, pampelišky, pažitka. Tyto bylinky symbolizují příchod jara a obnovou života a přírody po dlouhé zimě, kdy se země opět probouzí k životu.”

Příprava: 20 min + pečení  6 porcí


Ingredience:

  • 8 rohlíků nebo bagetka či večka
  • 8 vajíček
  • 200 ml mléka
  • 200 g uzeného nebo drůbežího pečeného masa
  • 2 cibule
  • 1 palička česneku
  • hrst kopřiv, pažitky, petrželky, pampelišek 
  • 1 lžíce medvědího česneku sušeného
  • 3 lžíce smažené cibulky
  • dle chuti: sůl, pepř, majoránka, muškátový oříšek, kmín
  • strouhanka

Postup:

       Pečivo namočíme do mléka. Bílky si oddělíme od žloutků a umícháme sníh. Cibuli si nakrájíme najemno. Česnek prolisujeme.
 
       Do mísy vložíme žloutky, které smícháme s na kostičky nakrájeným masem, cibulí, česnekem, bylinkami a kořením. Do směsi přidáme namočené pečivo v mléce, promícháme a následně lehce vpracujeme ušlehaný sníh z bílků.
Je-li směs hodně řídká, přidáme strouhanku.
 
       Vložíme do máslem vymazaného pekáčku a pečeme při 160 stupních, cca 1 hodinu.

Dobrou chuť! :)