Kuskus
Kód: 412/40 412/100 412/500 412/250 412/101 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Použití:
Kuskus se používá k přípravě tradičních arabských pokrmů, jako je bulgur, hummus, nebo kuskus (spařená a do kuliček tvarovaná krupice z ječmene, pšenice, nebo prosa). Kuskus se při přípravě nevaří, ale zalévá vroucí vodou, nebo vařícím pokrmem. Směs kuskus můžeme použít i k dochucení masa, sójových jídel, grilované zeleniny, nebo přidat do mletých mas arabské kuchyně, jako je šiš kebab, kofty v tomatové omáčce, arabské plněné papriky mletým masem.
Složení:
Sůl mořská (max.19%), paprika sladká mletá, kurkuma mletá, kmín římský mletý, koriandr mletý, petržel nať mletá, pepř bílý mletý, kajenský pepř, skořice mletá.
Popis:
Lehce pálivá kořenící směs. Kuskus je hlavní složkou nebo přílohou mnoha jídel z různých druhů zeleniny, můžete použít třeba rajčata, mrkev, dýni, cukety, celer, zelí a většinou i masa, drůbeží, hovězí, jehněčí, nebo také maso rybí. Studený se kuskus podává hlavně jako salát s mořskými plody nebo se používá pro přípravu Taboulehu. Hodí se také k přípravě sladkých jídel, například s mlékem, rozinkami nebo mandlemi.
Všechno jednotlivé koření si sami meleme/drtíme těsně před mícháním, aby si zachovalo lahodnou chuť a intenzivní vůni.
V kuchyni fantazie nezná hranice.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.