Švestky sušené bez pecek
Kód: 304/50 304/100 304/101 304/500 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Slivoň švestka bez pecek (Prunus domestica)
Vypeckované plody švestky domácí.
Plody švestky se konzumují syrové, sušené nebo konzervované, mražené nebo kompotované, Vyrábějí se z nich povidla, plní se jimi ovocné knedlíky, buchty, koláče, při pečení švestkami můžete také podložit maso. nebo se z nich po zkvašení destilací vyrábí slivovice. Také lze vyrobit i švestkové víno.
Sušené pecky těchto plodů jsou vynikající náplní k výrobě zahřívacích polštářků.
Výroba:
Dobře vysušené pecky naplníme do bavlněného nebo lněného povlaku a zašijeme. Když si potřebujeme nahřát některou část těla, stačí polštářek vložit na chvilku do rozehřáté trouby a můžeme použít. Tento polštářek je výborný například při břišních kolikách u miminek. Švestková pleťová maska.
Potřebujeme: 1 rozmačkanou švestku, 2 lžíce tvarohu, 5 kapek citronové šťávy
Postup: Všechny uvedené ingredience smícháme, vzniklou směs nanášíme na obličej a dekolt a necháme 20 minut působit. Poté opláchneme teplou vodou. Pokožka bude vyživená a krásně vypnutá.
Plody švestky domácí, jsou výborným doplňkem proti revmatismu, dně, onemocnění ledvin, jater a krevního oběhu. Pomáhají také chránit srdce a cévy, snižují hladinu cholesterolu. Velmi účinné jsou při střevních problémech a zácpě. Jsou velice dobré na kvalitní fungování střevního traktu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.